Bellingham dömdes till €40k i böter efter ”match fixing”

Den engelske landslagsmittfältaren har undvikit avstängning för att ha uttryckt sin frustration över standarden på domaren i det tyska storderbyt ”Der Klassiker”.

Jude Bellingham har bötfällts 40 000 euro av det tyska fotbollsförbundet (DFB) efter hans ”matchfixing”-kommentarer mot den tyske dommaren Felix Zwayer, i matchen mellan Borussia Dortmund och Bayern München.

Dortmund var i underläge med 3-2 i matchen mot sin ärkerival i toppmatchen i Bundesliga på Westfalenstadion den 4 december, där Robert Lewandowski gjorde segermålet från straffpunkten.

Hemmalaget var dock tydligt oense med domslutet, och Bellingham ifrågasatte varför Zwayer fick döma en så avgörande match på grund av hans tidigare inblandning i en skandal för att fixa matcher.

Bellinghams rasande ord till reportern

För mig var det inte en straff”, sa Bellingham till reportrar efter matchen.

”Mats Hummels tittar inte ens på bollen, han kämpar för att få tillbaka den och den träffar honom helt omedvetet … den träffar honom och jag tror inte ens att han tittar på bollen.”

”Man kan se på många av besluten som domaren tog i matchen, man ger en domare som har var känd för Matchfixning den största matchen i Tyskland, vad förväntar man sig?”

DFB:s utredningsresultat

DFB:s domarövervakare Marco Haase inledde ett klagomål mot Bellingham för hans kontroversiella kommentarer om Zwayer, vilket ledde till en utredning. Den engelske internationella mittfältaren, samtidigt som han slipper avstängning för sina kommentarer, har bötfällts 40 000 euro, och hans citat efter matchen har ansetts vara ”osportsligt uppträdande”.

Lämna en kommentar