Anledningen till att Barcelona tror att dem kan göra ett mirakel mot Bayern München ikväll

Barcelona vet att de nästan säkert kommer att behöva en seger mot FC Bayern München ikväll för att undvika att åka ut ur Champions League. Många tror att Xavis ankomst har ökat deras chanser till ett avancemang.

Barcelona är på väg ner i Champions League gropen efter att ha presterat svagt i dem senaste matcherna. Katalanerna slogs med 1-0 hemma av Real Betis i lördags och idag möter de ett Bayern München som förnedrade dem med 8-2 förra året och 3-0 i september. Katalanerna har flera gånger haft det svårt utanför La Liga. Men frågan är har dem fortfarande det som krävs för en vinst under kvällens match?

Bayern München vs Barcelona

Många experter tror att Barcelona kommer med nya krafter efter tränarbytet för några veckor sedan. Men frågan är om den har vad som krävs för att kunna slå ett av väldens bästa lag i skrivande stund?

Personligen tror vi på Fotbollen.nu att Bayern kommer att ta hem vinsten. På Barcelona drabbats av flera smällar med bland annat skadebekymmer.

Sedan skiljer det ganska mycket på snittlängden mellan de storlagen, då Bayern har en snittlängd på 184,3 medans Barcelona ligger på 180,8. Vilket gör att Bayern förmodligen kommer ha en fördel på fasta situationer. Det förvånar mig inte om Barcelona släpper in något mål på en fast situation, – säger en Barca-supporter vid en intervju i centrala München tidigare under dagen.

FC Bayern vs FCB matchstart

Matchen drar igång klockan 21.00 ikväll och kommer att spelas på Bayerns hemmaplan Football Arena Munich.